Jak co miesiąc tak i w lutym odbyło się spotkanie o nazwie „Śniadanie z Biznesem”.
Śniadanie z Biznesem
Drugie zorganizowane śniadanie w tym roku odbyło się tradycyjnie o godzinie 8.30 w restauracji Braks w Mysłowicach. Jak zaznaczyli organizatorzy, spotkanie cieszyło się dużą frekwencją. Temat przebudowy wiaduktu kolejowego na Obrzeżnej Północnej oraz ulepszenia miejskiej infrastruktury drogowej, poruszył i rozwinął gość tego miesięcznego spotkania Janusz Mąka, naczelnik Wydziału Administracji w Mysłowicach.
Omawiana tematyka zyskała duże zainteresowanie i ożywiła dyskusję. Dodatkowo na spotkaniu pojawiła się również Elżbieta Matlak, prezes zarządu MYSŁOWICZANKA Sp. Z.O.O., która krótko przedstawiła profil firmy i zasygnalizowała problemy, w których rozwiązaniu może pomóc środowisko mysłowickich przedsiębiorców i Rada Biznesu.
Jak zapowiedzieli organizatorzy, od przyszłego miesiąca cykliczne spotkania powrócą do formuły promowania lokalnych firm, dlatego każdy zainteresowany przedsiębiorca może się krótko zaprezentować przy okazji Śniadania z Biznesem.
Czym jest Śniadanie z Biznesem?
Cykliczne wydarzenie, jakim są „Śniadania z Biznesem” to inicjatywa Mysłowickiej Rady Biznesu. Co miesiąc a dokładniej co drugą środę miesiąca, poruszane są różne tematyki z perspektywy przedsiębiorcy. Po spotkaniu dochodzi do dyskusji, podczas których ustala się tematykę następnego spotkania. Standardowo są one płatne 30 złotych.
Styczniowe Śniadanie z Biznesem
Pierwsze śniadanie w tym roku odbyło się tradycyjnie w restauracji Braks o godz. 8.30. Głównym gościem zaproszonym na spotkanie była Małgorzata Książek-Grelewicz, dyrektor Miejskiego Zarządu Gospodarki Komunalnej w Mysłowicach. Przedstawiała ona trzy duże i bardzo ważne koncepcje dotyczące rozbudowy naszego miasta.
Po zakończeniu przedstawianej prezentacji, między uczestnikami śniadania doszło do zagorzałych dyskusji. Organizatorzy mają nadzieję, że mnogość pomysłów wpłynie na powodzenie inwestycji w przyszłości. Podczas spotkania zaprezentował się również Krzysztof Poppe, który dodatkowo osłodził wszystkim przybyłym spędzony czas z pomocą miodu z mysłowickiej pasieki.
Więcej o omawianych koncepcjach rynku w linku poniżej.
- Mysłowiccy bohaterzy. Uratowali mężczyznę, który leżał nieprzytomny z urazem głowy
- Nowy znak rozpoznawczy dzielnicy Larysz-Hajdowizna. Zobacz jak wygląda konstrukcja
- Modernizacja Armii Krajowej oraz przydrożnych ulic. Co na to mieszkańcy?
- Nauczyciele z Mysłowic nagrodzeni za swoją pracę. Kto znalazł się na liście?
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?