Jak zrobić murzynka na Wielkanoc 2014? Sprawdź w naszym serwisie.
Przepis - murzynek
- Ciasto
Składniki:
| Wykonanie: W gorącej wodzie rozpuścić cukier, margarynę, kakao, i cukier waniliowy. Masę gotować 10 min. na małym ogniu. Po ostudzeniu dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać na gładko. Dodać ubitą z białek pianę i bakalie, delikatnie przemieszać łyżką. Piec 40 min. w temperaturze 200 stopni C. |
- Polewa
Ciasto najlepiej smakuje polane biało-czarną czekoladową polewą. Wierzch równo smarujemy ciemną masą, z białej robimy szlaczek.
Wideo
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera