Uczniowie Jakub Cer i Piotr Kopcik z klasy II kt Technikum nr 4 dla Niesłyszących i Słabosłyszących Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. Konrada Mańki w Lublińcu, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, uzyskali wyróżnienie za profesjonalizm sporządzając danie główne – kotleciki z fasoli i soczewicy w towarzystwie wołowiny z sosem pokrzywowym.
Wyróżnienie przez jury niesłyszących uczniów – Jakuba i Piotra za profesjonalizm jest tym cenniejsze, że rywalizowali oni z kilkudziesięcioma słyszącymi młodymi adeptami sztuki kulinarnej ze szkół województwa śląskiego, m.in. z Będzina, Wodzisławia Śląskiego, Tychów, Dąbrowy Górniczej, Chorzowa, Siemianowic Śląskich, Żarek, Żor,
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?