Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wodzionka (brotzupa)

Składniki:

chleb...
fot. arc slaskie.travel

Śląska Wielkanoc 2021. Lubliniec. Wypróbujcie te przepisy na potrawy tradycyjne i nie tylko

Wodzionka (brotzupa) Składniki: chleb pszenno-żytni czosnek smalec wytopiony ze słoniny ze skwarkami sól pieprz maggi woda – wrzątek Opis przygotowania: Chleb, najlepiej już czerstwy, pokroić w kostkę, podrumienić na smalcu, przełożyć na talerz. W garnku zagotować odpowiednią ilość wrzątku, dodać smalec wytopiony ze słoniny ze skwarkami, roztarty z solą czosnek i przyprawy. Otrzymanym roztworem zalać przygotowany na talerzu chleb. Źródło: Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego, ŚOT

Zobacz również

Pijany kierowca nissana wpadł dzięki reakcji świadka

Pijany kierowca nissana wpadł dzięki reakcji świadka

Oto zakazane fasony i kolory ubrań na komunię. Tego nie zakładaj!

Oto zakazane fasony i kolory ubrań na komunię. Tego nie zakładaj!

Polecamy

Wycofane produkty z PEPCO. Masz je w domu? Oddaj je do sklepu, bo są niebezpieczne!

Wycofane produkty z PEPCO. Masz je w domu? Oddaj je do sklepu, bo są niebezpieczne!

To będzie rewolucja w polskich skokach. Kamil Stoch podjął ważną decyzję

To będzie rewolucja w polskich skokach. Kamil Stoch podjął ważną decyzję

Nosić czy nie nosić wkładek higienicznych? Ginekolożka rozwiewa wątpliwości

Nosić czy nie nosić wkładek higienicznych? Ginekolożka rozwiewa wątpliwości