3 z 27
Poprzednie
Następne
Śląska Wielkanoc 2021. Lubliniec. Wypróbujcie te przepisy na potrawy tradycyjne i nie tylko
Sałatka śledziowa Składniki: - 3 śledzie matiasy, - 1 cebula, - 2 ziemniaki, - 2 marchewki, - 2 jajka, - 2 ogórki konserwowe, - 10 dag żółtego sera, - majonez i śmietana 18 proc. Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchewki i jajka należy najpierw ugotować. Z kolei śledzi nie moczymy, jedynie kroimy w kostkę. Później, gdy wykonamy już powyższe zadania, wszystkie składniki kroimy dokładnie w kostkę, a następnie układamy warstwami i przelewamy majonezem wymieszanym ze śmietaną. Na wierzchnią warstwę ścieramy na tarce żółty ser. Pod koniec zwyczajnie ozdabiamy według własnego uznania. Koło Gospodyń Wiejskich ,,Jastrzębie Górne”