W każdej z restauracji biorącej udział w Restaurant Week za 39 zł można zakupić obiad składający się z trzech dań: przystawki, dania głównego i deseru.
W trakcie Restaurant Week za niewielką cenę można spróbować wyszukanych potraw z najlepszych lokali w mieście. W dodatku restauracje biorące udział w wydarzeniu przygotowują specjalne menu, a szefowie kuchni wyciągają asa z rękawa.
Ostatnia, majowa edycja festiwalu, zakończyła się dużym sukcesem i wzięło w niej udział około 25 000 gości. Podczas nadchodzącej, jesiennej edycji organizatorzy postanowili dołączyć do festiwalowych miast (Warszawy, Wrocławia, Krakowa, Poznania i Trójmiasta) Aglomerację Śląską, tym samym powołując Silesia Restaurant Week. Kolejną istotną nowością podczas jesiennej edycji będą obecne w festiwalowych menu akcenty kuchni regionalnej.
Uczestniczące Restauracje:
ALYKI Nasza Restauracja / Czarymary Restauracja / Dobra Karma / Kempa / La Fée Verte / La Folie / Le Chef / Mlekiem i Miodem / Nadodrze - Cafe Resto Bar / OKWineBar / Olszewskiego 128 / Pappatore / PURO Hotel Wrocław / Trattoria Pasta & Vino / Restauracja Patio / Vertigo Jazz Club & Restaurant
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?