MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka można zapiekać razem ze skorupką, a całość nawet...
fot. gkrphoto/123RF

Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!

Panierowane jajka faszerowane w skorupkach

Jajka można zapiekać razem ze skorupką, a całość nawet panierować. Ugotowane jajko na twardo rozkraja się wzdłuż ostrym nożem bez obierania. Zawartość połówek, czyli żółtka i białka, ostrożnie się wyjmuje i przerabia na masę (np. z siekanką natką i/lub szczypiorkiem oraz tartym serem, szynką albo wędzoną rybą), a następnie umieszcza z powrotem w skorupkach. Takie jajka można też zapiekać.

Zobacz również

Drugi medal Julii Piotrowskiej ze Śląska na ME w strzelectwie

Drugi medal Julii Piotrowskiej ze Śląska na ME w strzelectwie

Dzień Dziecka w Bożacinie

Dzień Dziecka w Bożacinie

Polecamy

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec

Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

HIT DNIA
Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

Apetyczne bułeczki z kremem. Mogłeś ich jeszcze nie jeść

Apetyczne bułeczki z kremem. Mogłeś ich jeszcze nie jeść