Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Pieczarki faszerowane karmelizowaną cebulką

Składniki:
- pieczarki,
- dwie duże cebule,
- łyżka miodu,
- łyżka octu balsamicznego,
- sól, pieprz,
- masło.

Jak przygotować pieczarki faszerowane z karmelizowaną cebulą?
1. Cebulę pokroiłam w piórka, zeszkliłam na maśle.
2. Dodałam miód, ocet i smażyłam aż cebulka zrobiła się gęsta i rumiana. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
3. Pieczarki podsmażyłam na maśle, nadziałam cebulką i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Zobacz również

Magdalena Gajda: Moi bohaterowie słyszeli w szpitalu „A kto TO będzie woził i nosił”?

Magdalena Gajda: Moi bohaterowie słyszeli w szpitalu „A kto TO będzie woził i nosił”?

Ostatnia premiera w starej siedzibie Teatru Kubuś w Kielcach [WIDEO, ZDJĘCIA]

Ostatnia premiera w starej siedzibie Teatru Kubuś w Kielcach [WIDEO, ZDJĘCIA]

Polecamy

GIF wycofał kolejny lek. Ostrzeżenie przed realnym zagrożeniem dla zdrowia

GIF wycofał kolejny lek. Ostrzeżenie przed realnym zagrożeniem dla zdrowia

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka

Żółta woda w Bałtyku. Czy to już sinice? Jest powód do obaw? Wyjaśniamy

Żółta woda w Bałtyku. Czy to już sinice? Jest powód do obaw? Wyjaśniamy