MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku...
fot. amenic181

Co powoduje raka żołądka? Tych produktów najlepiej nie jedz na co dzień!

Czerwone mięso

Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku spożywania wszystkich rodzajów mięs, jednak najsilniejsza zależność dotyczyła tego czerwonego, m.in. wieprzowiny i wołowiny (przy największym spożyciu ryzyko zwiększone o 24 proc.), a także przetworów mięsnych (23 proc.) oraz mięsa w sumie (30 proc.). Największe prawdopodobieństwo zachorowania, zwiększone aż o 85 proc., dotyczyło osób spożywających 150 g czerwonego mięsa dziennie.

Zobacz również

OSOBOWOŚĆ ROKU 2023. Laureaci prestiżowej akcji trafią na karty ekskluzywnej książki
Akcja specjalna

NOWE
OSOBOWOŚĆ ROKU 2023. Laureaci prestiżowej akcji trafią na karty ekskluzywnej książki

Koszykarska Liga Mistrzów. King Szczecin zagra z Belgami i Hiszpanami

NOWE
Koszykarska Liga Mistrzów. King Szczecin zagra z Belgami i Hiszpanami

Polecamy

Kto jest ojcem syna Pauli? To muzyk popularnego w latach 90. zespołu

Kto jest ojcem syna Pauli? To muzyk popularnego w latach 90. zespołu

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty