Szef kuchni restauracji Rajska w Lublińcu

Szef kuchni restauracji Rajska w Lublińcu (© Fot. W. Gembała)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Szukacie prostego i szybkiego dania, które podbije podniebienia Waszych gości? Wypróbujcie przepis restauracji Rajska w Lublińcu.

Jeśli nie macie pomysłu na smaczne danie, które nie uwięzi Was w kuchni na długie godziny, a zaskoczy domowników oryginalnym smakiem i wyglądem, wypróbujcie przepis Łukasza Hadrysia, szefa kuchni w restauracji Rajska, na "Soczystego łososia pod pierzynką". Przepis przygotowano na 4 osoby.

Składniki:
80 dag świeżego łososia ze skórą, sól, pieprz.

Składniki na "pierzynkę":
majonez Winiary, biała część pora.

Przygotowanie:
Łososia pokroić na kawałki (może być więcej niż 4, to zależy od apetytu i liczby domowników). Rybę oprószyć solą i pieprzem, następnie obsmażyć z dwóch stron. Nastawić piekarnik na temperaturę 200 stopni. W tym czasie posiekać białą część pora w drobną kostkę i połączyć z majonezem. Na każdym z kawałków łososia ułożyć czubatą łyżkę powstałej "pierzynki". Piec w piekarniku przez ok. 5 min. W tym czasie "pierzynka" lekko się zrumieni, a łosoś wchłonie tłuszcz z majonezu. Prawda, że proste?
Smacznego!

Jeśli macie sprawdzone przepisy na szybkie i smaczne dania, które można podać na zabawie sylwestrowej, piszcie w komentarzach jak je wykonać.

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!