Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Łosoś na śliwkowo

Robert Orzechowski
Łosoś na śliwkowo
Łosoś na śliwkowo Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Łosoś na śliwkowo.

ako przyprawę do macerowania użyłam ketchupu śliwkowego .
Czas : 15 minut
Składniki :
4 kawałki filetów łososia ( bez skóry )
5 łyżek Ketchupu śliwkowego ( użyłam Kielecki , jak nie ma to zmieszać ketchup pikantny z sosem śliwkowym - Plum sauce )
pieprz mielony
1/2 szklanki oleju
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
Dzwonka łososia posmarować Ketchupem śliwkowym - ułożyć w pojemniczku i zostawić w lodówce przykryte na kilka godzin ( ja zawsze zostawiam na noc ).
Wyjąć .Osuszyć . Posypać pieprzem. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej. Dodać masło i na gorący tłuszcz kłaść rybę. Smażyć na rumiano z obu stron , przewracając ostrożnie bo łosoś jest delikatną rybą i potrafi się kruszyć .Po przewróceniu rozsmarować na łososiu połowę marynaty która została od łososia , a resztę włożyć w tłuszcz na patelnię ( poruszyć nią by marynata zmieszała się z tłuszczem). Ponownie obrócić rybę i dosmażyć .
Podaję z makaronem ryżowym .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Dania Wigilijne[/a][/sc]

[sc][a]http://bialystok.naszemiasto.pl/serwisy/dania_swiateczne
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto