Składniki:
filet z łososia (około kg), mrożone borowiki (ok. pół kg), średnia cebula, pół kostki masła, pojemnik gęstej śmietany, sól i pieprz.
Przyrządzenie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy grzyby i trzy łyżki śmietany – dusimy na małym ogniu.
Łososia kroimy na kawałki – mięso każdego nacinamy dodatkowo nożem tak, by nie uszkodzić skóry. Nacięcia wypełniamy przygotowanym uprzednio farszem. Kawałki pieczemy w piekarniku, w temperaturze około 180 stopni C przez około 10 minut. W końcowej fazie polewamy śmietaną. Danie podajemy z ziemniakami z wody i surówką.
(przepis z restauracji Pod Łososiem)
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?