Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Łosoś faszerowany borowikami

[email protected]
Składniki: filet z łososia (około kg), mrożone borowiki (ok. pół kg), średnia cebula, pół kostki masła, pojemnik gęstej śmietany, sól i pieprz. Przyrządzenie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.

Składniki:
filet z łososia (około kg), mrożone borowiki (ok. pół kg), średnia cebula, pół kostki masła, pojemnik gęstej śmietany, sól i pieprz.

Przyrządzenie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy grzyby i trzy łyżki śmietany – dusimy na małym ogniu.
Łososia kroimy na kawałki – mięso każdego nacinamy dodatkowo nożem tak, by nie uszkodzić skóry. Nacięcia wypełniamy przygotowanym uprzednio farszem. Kawałki pieczemy w piekarniku, w temperaturze około 180 stopni C przez około 10 minut. W końcowej fazie polewamy śmietaną. Danie podajemy z ziemniakami z wody i surówką.

(przepis z restauracji Pod Łososiem)

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto